Krasslig - Man ska hjälpa, inte stjälpa!

Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Artros

ArtrosArtros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned brosk, kallat "ledförslitning". Den drabbar främst äldre, men även överviktiga. Vid belastning och rörelser uppstår smärta. Hand-, höft-, knä- och tåleder drabbas oftast. Ledsvullnad och felställning är vanligt. Sjukgymnastik och hjälpmedel är bra. Kortison i injektioner lindrar smärta i flera veckor till månader. Antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) i tablettform kan också ofta hjälpa till att lindra syndrom.
 
Brosk genomströmmas inte av blod utan bibehÃ¥lls av ledvätska. När brosket trycks ihop genom belastning för att sedan utökas sugs ledvätska in i brosket. Därför är belastning av lederna viktigt för att förebygga och motverka artros.
 
På senare tid har metoder för att ersätta brosk genom att injicera ny broskvävnad utvecklats.
 
Länktips:
 

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar