Krasslig - Man ska hjälpa, inte stjälpa!

Man skall hjälpa, inte stjälpa!

Krasslig är en hälsoportal med specialinriktning att hjälpa människor med sjukdomsrelaterade problem samt kritiskt granska den svenska sjukvården. På Krasslig skapar man en egen profil, chattar med andra användare, lägger upp sina sjukdomsproblem och deltar aktivt med egna kommentarer. Hemsidan kryllar av inlägg som är fyllda med erfarenheter och nyfikna frågor omkring hälsa och sjukvård.Bli medlem / Logga in

Sex & Relationer

Sex och relationer är så mycket mer än bara ett samlag; att två eller flera människor har sexuellt umgänge. Sex och relationer består inte bara av "in och ut". Inom begreppet sexualitet ryms nämligen sensualitet, beröring och fysisk tillfredsställelse men även känslor, drömmar och fantasier.

För en majoritet har dessutom den sexuella föreningen med sin partner en andlig dimension. När man har sex med en annan människa delar man en av de största njutningarna som finns i livet. Detta är dock under förutsättning att det är på bådas villkor. Sex är ett samspel mellan människor och är ett av skälen till att det kan vara så spännande, men samtidigt även svårt.

Orgasm
Får man tillräcklig sexuell stimulans kan man under ett samlag få orgasm. För många individer är även detta ett av målen med ett samlag, då man vill uppnå ett klimax i sin sexuella njutning. Huruvida det bara är en eller alla parter som upplever orgasm i ett samlag brukar variera. Sett från biologisk synvinkel består en orgasm i en intensiv njutningskänsla som är kombinerad med rytmiska muskelsammandragningar i bäckenbottensmuskulaturen. För män leder vanligtvis en orgasm till utlösning, men behöver inte alltid göra det (går att träna upp). Även kvinnor kan få utlösning tillsammans med orgasmen, men det är desto mer ovanligt.

Kondom och preventivmedel
Samlag är sammankopplat med sexuellt överförbara sjukdomar. Därför gäller det att skydda sig mot detta genom att använda preventivmedel. Ett effektivt och praktiskt redskap mot könssjukdomar är kondomer. Kondomen skyddar mot befruktning om någon av parterna är kvinna. Utöver kondomer finns det en del andra preventivmedel som t ex p-piller.

Sexuellt överförbara sjukdomar
Sexuellt överförbara sjukdomar  är infektioner av smittämnen som kan spridas via sexuellt umgänge. Detta innefattar bÃ¥de könssjukdomar och sjukdomar som kan överföras genom sexuellt umgänge, men inte drabbar könsorganen.

Könssjukdomar som orsakas av bakterier:
- Syfilis (Treponema pallidum)
- Gonorré (Neisseria gonorrhoeae)
- Klamydia (Chlamydia trachomatis)
- Haemophilus ducreyi
- Granuloma inguinale eller Calymmatobacterium granulomatis
- Venerisk lymfogranulom (LGV) (Chlamydia trachomatis serotyp L1, L2, L3.)
- Ureaplasma urealyticum eller Mycoplasma hominis
- Mycoplasma genitalium

Könssjukdomar som orsakas av virus:
- Herpes /HSV (Herpes simplex virus)
- Human Immunodeficiency Virus (HIV/AIDS)
- Kondylom Humana papillomvirus (HPV)
- Hepatit A
- Hepatit B
- HTLV

Könssjukdomar som orsakas av parasiter:
- Flatlus (Phthirius pubis)
- Skabb (Sarcoptes scabiei)

Samlagsställningar
Samlag kan genomföras med kropparna positionerade i en rad många olika ställningar. Några ställningar är populärare än andra och en del är så praktiska, sköna eller sexuellt eggande att de har fått egna namn och vunnit en ärorik plats inom populärkulturen.

Länktips:
http://www.ur.se/Ung/Amnen/Sex-och-relationer/
http://www.primavi.se/Sex_och_Relationer/
http://www.kondom.nu/
http://www.beinggirl.nu/sexrel/sexrel.php
http://sex.msn.se/
http://www.p-piller.nu/p2006/

Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Samlag
Bildkälla: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9a/%C3%89douard-Henri_Avril_%2813%29.jpg/180px-%C3%89douard-Henri_Avril_%2813%29.jpg

Faktadatabasen
Artros (Arthrosis deformans) är en sjukdom som bryter ned en eller flera leders brosk, ofta kallad "ledförslitning".
Artros - Läs mer
Psoriasis är en ärftlig sjukdom som man riskerar att drabbas av om man har medärvt anlag för psoriasis på föräldrarnas sidor.
Psoriasis - Läs mer
Diabetes innebär att bukspottskörteln inte klarar av att producera tillräckligt med insulin vilket kan ge symptom som trötthet, kramper.
Diabetes - Läs mer
Depression är en psykisk sjukdom som kan klassificeras i flera olika undergrupper varav en är egentlig depression.
Depression - Läs mer
Hjärt- och kärlsjukdomar är sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen på ett negativt sätt.
Hjärtsjukdomar - Läs mer
Svenska sjukhus
Omröstning
Följ oss
Länkar